Donderdag 10 december 2020 met mijn fotomaat William Slotboom naar de hut van Edo van Uchelen in Vledder geweest. We zijn daar de hele dag geweest met als hoofddoel het fotograferen van steenmarters, boommarters en wezels in de avonduren en in de nacht.

Overdag konden we dezelfde hut gebruiken om vogels te fotograferen. Helaas was het overdag erg donker weer zodat het fototoestel alle zeilen bij moest zetten om er nog iets van te maken. We waren zeer benieuwd naar de avonduren. Tussendoor in Steenwijk even een patatje gehaald en snel terug naar de hut.

Om de marters te fotograferen is er uiteraard licht nodig en toen we terugkwamen brandden de lampen al. Er werd door de eigenaar nog wat voer neergelegd en toen begon het wachten. Tot onze verrrassing kwam er al vrij snel een steenmarter rondkijken en even later ook de boomarter. Later op de avond liet de bunzing zich zien. Wat een prachtige dieren maar ze zijn watervlug dus fotograferen was een hele uitdaging.

De ISO opgeschroefd naar 10000 en op die manier lukte het om met 1/250 te fotograferen. Niet alle foto’s werden scherp vanwege het snelle bewegen van de dieren maar we hebben gelukkig voldoende materiaal kunnen verzamelen om daar een kleine selectie te maken die op deze site te zien is. Het was een fantastische ervaring!