Vandaag met mijn vogelmaat naar de vogelhut in Diependal geweest. De eerste keer in een hut met mijn nieuwe Canon R6 dus de verwachtingen waren hoog gespannen…

De hut ligt ongeveer 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats en je bereikt de hut door een lange ondergrondse gang zodat je de vogels ongestoord kunt benaderen.

De hut bestaat uit 2 gedeeltes, 1 deel is publiekelijk toegankelijk en onderin zit een deel wat gehuurd kan worden en dat bevind zich op het niveau van de waterplas die ervoor ligt. Deze hut hadden wij geboekt.

Het weer was goed, zonnig dus prima om foto’s te maken. We waren hier 2 jaar eerder al eens geweest en toen was het een drukte van belang, lepelaars, reigers, oeverlopers, aalschovers er werden enorme vissen gevangen door de vogels.

Vandaag bij een eerste blik naar buiten zakte de moed mij in de schoenen, er was geen enkele vogel te zien nog geen Peking eend ;-).

Afijn de apparatuur geïnstalleerd, bakkie koffie erbij en maar afwachten of er wat zou komen. Helaas het bleef erg stil en na enkele uren was de enige vogel die ik heb kunnen fotograferen een winterkoninkje.

Jammer genoeg qua fotograferen een teleurstellende dag vooral omdat ik zo graag mijn Canon R6 had willen uitproberen.

Of het ontbreken van vogels een teken is van de achteruitgang van de natuur…wie zal het zeggen maar zo extreem als deze keer hebben we het nog niet meegemaakt.

Volgende keer hopelijk beter.